VILLA CLARA,  modern ÁLOMház svédország nyugati partján


A területet eladásra szánták, de ehelyett Henrik Schulz úgy döntött, hogy saját álmai otthonának építésére használja fel. Most végre elkészült a Villa Clara, és az egész folyamatot a svéd nemzeti televízió dokumentálta. A Fristads tavaly ősszel ellátogatott  az építkezésre, és találkozott azokkal az emberekkel akiknek köszönhető, hogy felépült a ház.

Nem nehéz megtalálni a Schulz család otthonát    az összes fehérre festett faház és a mészhomok tégla épületek között - ez egy olyan ház, amely egyszerre jól látható és kiemelkedik az egyébként meglehetősen egységes környezetből. A helyszín egy meredek lejtő tetején, egy dombon    található Hovås községben, Göteborgtól délre. Azonban ahol mások egyszerűen dombos terepet és zord természetet véltek, Henrik a lehetőségeket látta. Itt, az erdővel  határos telken  és a sarkon lévő Kattegati-tenger mellett döntött úgy, hogy megvalósítja  álmai projektjét. Olyan házat építene magának és családjának, amely egészen más lenne, mint Svédországban vagy Európában megszokott.

„Amikor először jöttünk ide, a helyszín csak egy sziklás domb volt. Az emberek nehezen tudták elképzelni, mi válhat belőle. De azt hiszem, ilyenkor segít nekem az építész hivatásom ”- mondja Henrik.

Az építészeti stílust    az 1950-es és 60-as évek Los Angelese és Dél-Amerikája jellemzi, kombinálva a modern nemzetközi skandináv dizájnnal. Az elkészült ház oázis lesz, a feltöltődés és a nyugalom helye, ahol meditatív módon élvezheti a természetet a fák között. Henrik Schulzra hatással voltak    olyan építészek, mint Mies van der Rohe és Marcio Kogan. Szeretne visszatérni a modernizmus gyökereihez, és végső simításokat elvégezni az ő elképzeléseiken, miszerint egy háznak, mint egy jól működő gépnek, meg kell könnyítenie a felhasználóinak életét.

VILLA CLARA,  modern ÁLOMház svédország nyugati partján

A területet eladásra szánták, de ehelyett Henrik Schulz úgy döntött, hogy saját álmai otthonának építésére használja fel. Most végre elkészült a Villa Clara, és az egész folyamatot a svéd nemzeti televízió dokumentálta. A Fristads tavaly ősszel ellátogatott  az építkezésre, és találkozott azokkal az emberekkel akiknek köszönhető, hogy felépült a ház.

Nem nehéz megtalálni a Schulz család otthonát    az összes fehérre festett faház és a mészhomok tégla épületek között - ez egy olyan ház, amely egyszerre jól látható és kiemelkedik az egyébként meglehetősen egységes környezetből. A helyszín egy meredek lejtő tetején, egy dombon    található Hovås községben, Göteborgtól délre. Azonban ahol mások egyszerűen dombos terepet és zord természetet véltek, Henrik a lehetőségeket látta. Itt, az erdővel  határos telken  és a sarkon lévő Kattegati-tenger mellett döntött úgy, hogy megvalósítja álmai projektjét. Olyan házat építene magának és családjának, amely egészen más lenne, mint Svédországban vagy Európában megszokott.


„Amikor először jöttünk ide, a helyszín csak egy sziklás domb volt. Az emberek nehezen tudták elképzelni, mi válhat belőle. De azt hiszem, ilyenkor segít nekem az építész hivatásom ”- mondja Henrik.

Az építészeti stílust    az 1950-es és 60-as évek Los Angelese és Dél-Amerikája jellemzi, kombinálva a modern nemzetközi skandináv dizájnnal. Az elkészült ház oázis lesz, a feltöltődés és a nyugalom helye, ahol meditatív módon élvezheti a természetet a fák között. Henrik Schulzra hatással voltak    olyan építészek, mint Mies van der Rohe és Marcio Kogan. Szeretne visszatérni a modernizmus gyökereihez, és végső simításokat elvégezni az ő elképzeléseiken, miszerint egy háznak, mint egy jól működő gépnek, meg kell könnyítenie a felhasználóinak életét.

Felhasznált anyagok és a részletek
Az alapozás 2018 novemberében kezdődött, és négy hónappal később két építtetőt, Håkan Molldént és Erik Jacobssont, teljes munkaidőben alkalmaztak az építkezés kivitelezésével. Mindkettő izgalmas kihívásnak tekintette a terveket.

"Az ilyen feladatban az a legjobb, hogy elmerülhetsz, a részletekben és a betervezett anyagokban" - mondja Erik.

"Egyetértek" - mondja Håkan. "Nagyon izgalmas, ennyire nem hétköznapi projekten dolgozni" - teszi hozzá.

A nem szokványos egyben izgalmas is. A meleg árnyalatú olajozott cédruspanel ellentétben áll a hatalmas üvegpanelekkel és porszórt ablakkeretekkel, amelyek láthatatlanul beleolvadnak a szerkezetbe. A cédrusfa tetőnyúlványa acélszerkezetet rejt, lehetővé téve a paneles mennyezetnek, hogy az egész épületen átnyúljon, és elhomályosítsa a külső és belső közötti vonalat. A vastag háromrétegű    ablakok belül lamináltak, kívül pedig edzettek, és mindegyikük 400 kg és egy tonna között van. A teraszt körbeöleli    egy 16 mm vastag, átfedés nélküli üvegpanel, amely láthatatlan védelmet nyújt és egyben    beengedi    a fényt.

"Remélem, hogy ez a ház egy új trend előtt nyitja meg az utat, mind Svédországban, mind Európában" - mondja Henrik. "Kicsit merészebbé téve az embereket, tágítva a határokat, és arra ösztönözve őket, hogy egy kicsit többet gondolkodjanak a dobozon kívül."
​​​​​​​
Felhasznált anyagok és a részletek
Az alapozás 2018 novemberében kezdődött, és négy hónappal később két építtetőt, Håkan Molldént és Erik Jacobssont, teljes munkaidőben alkalmaztak az építkezés kivitelezésével. Mindkettő izgalmas kihívásnak tekintette a terveket.

"Az ilyen feladatban az a legjobb, hogy elmerülhetsz, a részletekben és a betervezett anyagokban" - mondja Erik.

"Egyetértek" - mondja Håkan. "Nagyon izgalmas, ennyire nem hétköznapi projekten dolgozni" - teszi hozzá.

A nem szokványos egyben izgalmas is. A meleg árnyalatú olajozott cédruspanel ellentétben áll a hatalmas üvegpanelekkel és porszórt ablakkeretekkel, amelyek láthatatlanul beleolvadnak a szerkezetbe. A cédrusfa tetőnyúlványa acélszerkezetet rejt, lehetővé téve a paneles mennyezetnek, hogy az egész épületen átnyúljon, és elhomályosítsa a külső és belső közötti vonalat. A vastag háromrétegű    ablakok belül lamináltak, kívül pedig edzettek, és mindegyikük 400 kg és egy tonna között van. A teraszt körbeöleli    egy 16 mm vastag, átfedés nélküli üvegpanel, amely láthatatlan védelmet nyújt és egyben    beengedi    a fényt.

"Remélem, hogy ez a ház egy új trend előtt nyitja meg az utat, mind Svédországban, mind Európában" - mondja Henrik. "Kicsit merészebbé téve az embereket, tágítva a határokat, és arra ösztönözve őket, hogy egy kicsit többet gondolkodjanak a dobozon kívül."
​​​​​​​
Középpontban a család

Henrik és partnere, Lina mellett a    2 éves kislányuknak ad otthont az új ház.     Clarát, akiről    a házat elnevezték, az építési terv    minden részletében figyelembe vették. Ez akkor válik világossá, amikor Henrik  a jövőről beszél. A ház elrendezése variálható, így könnyen hozzá lehet igazítani a család megváltozott életkörülményeihez. A ház    dombra épült, így színt eltolásos.

Minden emeleten fürdőszoba, hálószoba és nappali található, függőlegesen egymás felett. A bejárat a felső szintre    került, amikor elkészül a lakótér részletes terve, de addig elsősorban a földszinti bejárati ajtót használják. Amíg Clara gyerek, a család a földszinten fog aludni, de tinédzserként egyedül használja ezt a szintet, míg a szülök a felősrészbe költöznek.

AZ ÉPÜLET KÖRNYEZETBARÁT motorja

A külső ellenére a ház nagyon energiatakarékos, és a fenntarthatóság áthatja az egész épületet. A nagy ablakokat gondosan megválasztották az energiahatékonyság jegyében, és a geotermikus fűtés melegíti a fehér pigmentált cement padlót. A tetőre szerelt hűtőrendszer csak kb 10%-nyi energiát használ, mint egy hagyományos klímaberendezés. A  földszint közepén a ház műszaki agyát helyezték el. Henrik megmutatja a masszív    oszlopot, amely magában foglalja az összes technológiát, itt találkozik    az összes kábel  és vezeték, amelyek az egész házban futnak, jól elrejtve a falak mögött és a padló alatt. Innen vezérlik a riasztórendszert, az áramellátást, a fűtést és a hűtést.

Csakúgy, mint a ház többi része, az alkalmazott technológiai jól meg van tervezve,   melyet hosszas kiválasztási folyamat előzött meg, semmit sem bíztak a véletlenre.  Henriket, mint az építés vezetőjét, arról kérdeztük,   hogy miként vélekedik a munkaruhájáról.

"Imádom a munkaruhámat, és azóta viselem a Fristads ruháit, hogy ifjúkoromban asztalosnak    tanultam. Szeretem a szabást, a funkciókat és azt, hogy a ruhák tartósak. Soha nem kötök kompromisszumot a minőség terén! ”​​​​​​​​​​​​​

Középpontban a család

Henrik és partnere, Lina mellett a    2 éves kislányuknak ad otthont az új ház.     Clarát, akiről    a házat elnevezték, az építési terv    minden részletében figyelembe vették. Ez akkor válik világossá, amikor Henrik  a jövőről beszél. A ház elrendezése variálható, így könnyen hozzá lehet igazítani a család megváltozott életkörülményeihez. A ház    dombra épült, így színt eltolásos.

Minden emeleten fürdőszoba, hálószoba és nappali található, függőlegesen egymás felett. A bejárat a felső szintre    került, amikor elkészül a lakótér részletes terve, de addig elsősorban a földszinti bejárati ajtót használják. Amíg Clara gyerek, a család a földszinten fog aludni, de tinédzserként egyedül használja ezt a szintet, míg a szülök a felősrészbe költöznek.

​​​​​​​
AZ ÉPÜLET KÖRNYEZETBARÁT motorja

A külső ellenére a ház nagyon energiatakarékos, és a fenntarthatóság áthatja az egész épületet. A nagy ablakokat gondosan megválasztották az energiahatékonyság jegyében, és a geotermikus fűtés melegíti a fehér pigmentált cement padlót. A tetőre szerelt hűtőrendszer csak kb 10%-nyi energiát használ, mint egy hagyományos klímaberendezés. A  földszint közepén a ház műszaki agyát helyezték el. Henrik megmutatja a masszív    oszlopot, amely magában foglalja az összes technológiát, itt találkozik    az összes kábel  és vezeték, amelyek az egész házban futnak, jól elrejtve a falak mögött és a padló alatt. Innen vezérlik a riasztórendszert, az áramellátást, a fűtést és a hűtést.

Csakúgy, mint a ház többi része, az alkalmazott technológiai jól meg van tervezve,   melyet hosszas kiválasztási folyamat előzött meg, semmit sem bíztak a véletlenre.  Henriket, mint az építés vezetőjét, arról kérdeztük,   hogy miként vélekedik a munkaruhájáról.

"Imádom a munkaruhámat, és azóta viselem a Fristads ruháit, hogy ifjúkoromban asztalosnak    tanultam. Szeretem a szabást, a funkciókat és azt, hogy a ruhák tartósak. Soha nem kötök kompromisszumot a minőség terén! ”​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

A ház, melyből otthon lesz

2019 novemberében, egy évvel az alapozás megkezdése után, a Villa Clara kész volt fogadni lakóit. A hosszú napokon át tartó  intenzív    és kemény munka véget ért. Henrik Schulz visszatekint az elmúlt évre, és örömmel nyugtázza, hogy szinte minden a tervek szerint működött. Az emberi tényező olyasmi, amelyet mindig figyelembe kell venni egy nagy projekt során, de jó előkészítéssel, átgondolt tervezéssel és némi plusz idővel Henrik álmai otthona a tervek szerint elkészült. Nemrég költözött be a család, és mindhárman    jól érzik magukat az új otthonukban.

„Remélem, hogy most egy kicsit megpihenhetünk  és    családként élvezhetjük a házat, ahelyett, hogy új projektekbe és tennivalókba kezdenénk. Fantasztikus dolog    házakat építeni, de hihetetlenül kimerítő is. Különösen, ha a maximumra  törekszel , mint én. ”- fejezi be Henrik.

Idén tavasszal még lesz némi terepmunka a ház körül, de Henrik és Lina már létrehozták csendes oázisukat a fa borítású    külső falak között. A szobák modern stílusban vannak berendezve, és a nyitott alaprajz Clarának rengeteg helyet biztosít a játékra. Álomházuk otthonná vált.

A ház, melyből otthon lesz

2019 novemberében, egy évvel az alapozás megkezdése után, a Villa Clara kész volt fogadni lakóit. A hosszú napokon át tartó  intenzív    és kemény munka véget ért. Henrik Schulz visszatekint az elmúlt évre, és örömmel nyugtázza, hogy szinte minden a tervek szerint működött. Az emberi tényező olyasmi, amelyet mindig figyelembe kell venni egy nagy projekt során, de jó előkészítéssel, átgondolt tervezéssel és némi plusz idővel Henrik álmai otthona a tervek szerint elkészült. Nemrég költözött be a család, és mindhárman    jól érzik magukat az új otthonukban.

„Remélem, hogy most egy kicsit megpihenhetünk  és    családként élvezhetjük a házat, ahelyett, hogy új projektekbe és tennivalókba kezdenénk. Fantasztikus dolog    házakat építeni, de hihetetlenül kimerítő is. Különösen, ha a maximumra  törekszel , mint én. ”- fejezi be Henrik.

Idén tavasszal még lesz némi terepmunka a ház körül, de Henrik és Lina már létrehozták csendes oázisukat a fa borítású    külső falak között. A szobák modern stílusban vannak berendezve, és a nyitott alaprajz Clarának rengeteg helyet biztosít a játékra. Álomházuk otthonná vált.

A történetben szereplő ruhák

0 Products
Close
  • INSPIRÁLÓ TÖRTÉNETEK
  • See all INSPIRÁLÓ TÖRTÉNETEK
Kategóriák
INSPIRÁLÓ TÖRTÉNETEK
A találatok szűkítése
Szűkítés és rendezés
Szűrők törlése Close
Rendezés
0 termék, az 0-ból
0 termék, az 0-ból - Az összes termék mutatása
Rendezés
Termékek összehasonlítása
Még egy terméket hozzáadhatsz az összehasonlításhoz
Még további két terméket hozzáadhatsz az összehasonlításhoz
Még egy termék összehasonlítása
További két termék összehasonlítása
Mindegyik elvetése
 
Tetejére