ÁFA: Ki

VILLA CLARA,  modern ÁLOMház svédország nyugati partján


A területet eladásra szánták, de ehelyett Henrik Schulz úgy döntött, hogy saját álmai otthonának építésére használja fel. Most végre elkészült a Villa Clara, és az egész folyamatot a svéd nemzeti televízió dokumentálta. A Fristads tavaly ősszel ellátogatott  az építkezésre, és találkozott azokkal az emberekkel akiknek köszönhető, hogy felépült a ház.

Nem nehéz megtalálni a Schulz család otthonát    az összes fehérre festett faház és a mészhomok tégla épületek között - ez egy olyan ház, amely egyszerre jól látható és kiemelkedik az egyébként meglehetősen egységes környezetből. A helyszín egy meredek lejtő tetején, egy dombon    található Hovås községben, Göteborgtól délre. Azonban ahol mások egyszerűen dombos terepet és zord természetet véltek, Henrik a lehetőségeket látta. Itt, az erdővel  határos telken  és a sarkon lévő Kattegati-tenger mellett döntött úgy, hogy megvalósítja  álmai projektjét. Olyan házat építene magának és családjának, amely egészen más lenne, mint Svédországban vagy Európában megszokott.

„Amikor először jöttünk ide, a helyszín csak egy sziklás domb volt. Az emberek nehezen tudták elképzelni, mi válhat belőle. De azt hiszem, ilyenkor segít nekem az építész hivatásom ”- mondja Henrik.

Az építészeti stílust    az 1950-es és 60-as évek Los Angelese és Dél-Amerikája jellemzi, kombinálva a modern nemzetközi skandináv dizájnnal. Az elkészült ház oázis lesz, a feltöltődés és a nyugalom helye, ahol meditatív módon élvezheti a természetet a fák között. Henrik Schulzra hatással voltak    olyan építészek, mint Mies van der Rohe és Marcio Kogan. Szeretne visszatérni a modernizmus gyökereihez, és végső simításokat elvégezni az ő elképzeléseiken, miszerint egy háznak, mint egy jól működő gépnek, meg kell könnyítenie a felhasználóinak életét.

VILLA CLARA,  modern ÁLOMház svédország nyugati partján

A területet eladásra szánták, de ehelyett Henrik Schulz úgy döntött, hogy saját álmai otthonának építésére használja fel. Most végre elkészült a Villa Clara, és az egész folyamatot a svéd nemzeti televízió dokumentálta. A Fristads tavaly ősszel ellátogatott  az építkezésre, és találkozott azokkal az emberekkel akiknek köszönhető, hogy felépült a ház.

Nem nehéz megtalálni a Schulz család otthonát    az összes fehérre festett faház és a mészhomok tégla épületek között - ez egy olyan ház, amely egyszerre jól látható és kiemelkedik az egyébként meglehetősen egységes környezetből. A helyszín egy meredek lejtő tetején, egy dombon    található Hovås községben, Göteborgtól délre. Azonban ahol mások egyszerűen dombos terepet és zord természetet véltek, Henrik a lehetőségeket látta. Itt, az erdővel  határos telken  és a sarkon lévő Kattegati-tenger mellett döntött úgy, hogy megvalósítja álmai projektjét. Olyan házat építene magának és családjának, amely egészen más lenne, mint Svédországban vagy Európában megszokott.


„Amikor először jöttünk ide, a helyszín csak egy sziklás domb volt. Az emberek nehezen tudták elképzelni, mi válhat belőle. De azt hiszem, ilyenkor segít nekem az építész hivatásom ”- mondja Henrik.

Az építészeti stílust    az 1950-es és 60-as évek Los Angelese és Dél-Amerikája jellemzi, kombinálva a modern nemzetközi skandináv dizájnnal. Az elkészült ház oázis lesz, a feltöltődés és a nyugalom helye, ahol meditatív módon élvezheti a természetet a fák között. Henrik Schulzra hatással voltak    olyan építészek, mint Mies van der Rohe és Marcio Kogan. Szeretne visszatérni a modernizmus gyökereihez, és végső simításokat elvégezni az ő elképzeléseiken, miszerint egy háznak, mint egy jól működő gépnek, meg kell könnyítenie a felhasználóinak életét.

Felhasznált anyagok és a részletek
Az alapozás 2018 novemberében kezdődött, és négy hónappal később két építtetőt, Håkan Molldént és Erik Jacobssont, teljes munkaidőben alkalmaztak az építkezés kivitelezésével. Mindkettő izgalmas kihívásnak tekintette a terveket.

"Az ilyen feladatban az a legjobb, hogy elmerülhetsz, a részletekben és a betervezett anyagokban" - mondja Erik.

"Egyetértek" - mondja Håkan. "Nagyon izgalmas, ennyire nem hétköznapi projekten dolgozni" - teszi hozzá.

A nem szokványos egyben izgalmas is. A meleg árnyalatú olajozott cédruspanel ellentétben áll a hatalmas üvegpanelekkel és porszórt ablakkeretekkel, amelyek láthatatlanul beleolvadnak a szerkezetbe. A cédrusfa tetőnyúlványa acélszerkezetet rejt, lehetővé téve a paneles mennyezetnek, hogy az egész épületen átnyúljon, és elhomályosítsa a külső és belső közötti vonalat. A vastag háromrétegű    ablakok belül lamináltak, kívül pedig edzettek, és mindegyikük 400 kg és egy tonna között van. A teraszt körbeöleli    egy 16 mm vastag, átfedés nélküli üvegpanel, amely láthatatlan védelmet nyújt és egyben    beengedi    a fényt.

"Remélem, hogy ez a ház egy új trend előtt nyitja meg az utat, mind Svédországban, mind Európában" - mondja Henrik. "Kicsit merészebbé téve az embereket, tágítva a határokat, és arra ösztönözve őket, hogy egy kicsit többet gondolkodjanak a dobozon kívül."
​​​​​​​
Felhasznált anyagok és a részletek
Az alapozás 2018 novemberében kezdődött, és négy hónappal később két építtetőt, Håkan Molldént és Erik Jacobssont, teljes munkaidőben alkalmaztak az építkezés kivitelezésével. Mindkettő izgalmas kihívásnak tekintette a terveket.

"Az ilyen feladatban az a legjobb, hogy elmerülhetsz, a részletekben és a betervezett anyagokban" - mondja Erik.

"Egyetértek" - mondja Håkan. "Nagyon izgalmas, ennyire nem hétköznapi projekten dolgozni" - teszi hozzá.

A nem szokványos egyben izgalmas is. A meleg árnyalatú olajozott cédruspanel ellentétben áll a hatalmas üvegpanelekkel és porszórt ablakkeretekkel, amelyek láthatatlanul beleolvadnak a szerkezetbe. A cédrusfa tetőnyúlványa acélszerkezetet rejt, lehetővé téve a paneles mennyezetnek, hogy az egész épületen átnyúljon, és elhomályosítsa a külső és belső közötti vonalat. A vastag háromrétegű    ablakok belül lamináltak, kívül pedig edzettek, és mindegyikük 400 kg és egy tonna között van. A teraszt körbeöleli    egy 16 mm vastag, átfedés nélküli üvegpanel, amely láthatatlan védelmet nyújt és egyben    beengedi    a fényt.

"Remélem, hogy ez a ház egy új trend előtt nyitja meg az utat, mind Svédországban, mind Európában" - mondja Henrik. "Kicsit merészebbé téve az embereket, tágítva a határokat, és arra ösztönözve őket, hogy egy kicsit többet gondolkodjanak a dobozon kívül."
​​​​​​​
Középpontban a család

Henrik és partnere, Lina mellett a    2 éves kislányuknak ad otthont az új ház.     Clarát, akiről    a házat elnevezték, az építési terv    minden részletében figyelembe vették. Ez akkor válik világossá, amikor Henrik  a jövőről beszél. A ház elrendezése variálható, így könnyen hozzá lehet igazítani a család megváltozott életkörülményeihez. A ház    dombra épült, így színt eltolásos.

Minden emeleten fürdőszoba, hálószoba és nappali található, függőlegesen egymás felett. A bejárat a felső szintre    került, amikor elkészül a lakótér részletes terve, de addig elsősorban a földszinti bejárati ajtót használják. Amíg Clara gyerek, a család a földszinten fog aludni, de tinédzserként egyedül használja ezt a szintet, míg a szülök a felősrészbe költöznek.

AZ ÉPÜLET KÖRNYEZETBARÁT motorja

A külső ellenére a ház nagyon energiatakarékos, és a fenntarthatóság áthatja az egész épületet. A nagy ablakokat gondosan megválasztották az energiahatékonyság jegyében, és a geotermikus fűtés melegíti a fehér pigmentált cement padlót. A tetőre szerelt hűtőrendszer csak kb 10%-nyi energiát használ, mint egy hagyományos klímaberendezés. A  földszint közepén a ház műszaki agyát helyezték el. Henrik megmutatja a masszív    oszlopot, amely magában foglalja az összes technológiát, itt találkozik    az összes kábel  és vezeték, amelyek az egész házban futnak, jól elrejtve a falak mögött és a padló alatt. Innen vezérlik a riasztórendszert, az áramellátást, a fűtést és a hűtést.

Csakúgy, mint a ház többi része, az alkalmazott technológiai jól meg van tervezve,   melyet hosszas kiválasztási folyamat előzött meg, semmit sem bíztak a véletlenre.  Henriket, mint az építés vezetőjét, arról kérdeztük,   hogy miként vélekedik a munkaruhájáról.

"Imádom a munkaruhámat, és azóta viselem a Fristads ruháit, hogy ifjúkoromban asztalosnak    tanultam. Szeretem a szabást, a funkciókat és azt, hogy a ruhák tartósak. Soha nem kötök kompromisszumot a minőség terén! ”​​​​​​​​​​​​​

Középpontban a család

Henrik és partnere, Lina mellett a    2 éves kislányuknak ad otthont az új ház.     Clarát, akiről    a házat elnevezték, az építési terv    minden részletében figyelembe vették. Ez akkor válik világossá, amikor Henrik  a jövőről beszél. A ház elrendezése variálható, így könnyen hozzá lehet igazítani a család megváltozott életkörülményeihez. A ház    dombra épült, így színt eltolásos.

Minden emeleten fürdőszoba, hálószoba és nappali található, függőlegesen egymás felett. A bejárat a felső szintre    került, amikor elkészül a lakótér részletes terve, de addig elsősorban a földszinti bejárati ajtót használják. Amíg Clara gyerek, a család a földszinten fog aludni, de tinédzserként egyedül használja ezt a szintet, míg a szülök a felősrészbe költöznek.

​​​​​​​
AZ ÉPÜLET KÖRNYEZETBARÁT motorja

A külső ellenére a ház nagyon energiatakarékos, és a fenntarthatóság áthatja az egész épületet. A nagy ablakokat gondosan megválasztották az energiahatékonyság jegyében, és a geotermikus fűtés melegíti a fehér pigmentált cement padlót. A tetőre szerelt hűtőrendszer csak kb 10%-nyi energiát használ, mint egy hagyományos klímaberendezés. A  földszint közepén a ház műszaki agyát helyezték el. Henrik megmutatja a masszív    oszlopot, amely magában foglalja az összes technológiát, itt találkozik    az összes kábel  és vezeték, amelyek az egész házban futnak, jól elrejtve a falak mögött és a padló alatt. Innen vezérlik a riasztórendszert, az áramellátást, a fűtést és a hűtést.

Csakúgy, mint a ház többi része, az alkalmazott technológiai jól meg van tervezve,   melyet hosszas kiválasztási folyamat előzött meg, semmit sem bíztak a véletlenre.  Henriket, mint az építés vezetőjét, arról kérdeztük,   hogy miként vélekedik a munkaruhájáról.

"Imádom a munkaruhámat, és azóta viselem a Fristads ruháit, hogy ifjúkoromban asztalosnak    tanultam. Szeretem a szabást, a funkciókat és azt, hogy a ruhák tartósak. Soha nem kötök kompromisszumot a minőség terén! ”​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

A ház, melyből otthon lesz

2019 novemberében, egy évvel az alapozás megkezdése után, a Villa Clara kész volt fogadni lakóit. A hosszú napokon át tartó  intenzív    és kemény munka véget ért. Henrik Schulz visszatekint az elmúlt évre, és örömmel nyugtázza, hogy szinte minden a tervek szerint működött. Az emberi tényező olyasmi, amelyet mindig figyelembe kell venni egy nagy projekt során, de jó előkészítéssel, átgondolt tervezéssel és némi plusz idővel Henrik álmai otthona a tervek szerint elkészült. Nemrég költözött be a család, és mindhárman    jól érzik magukat az új otthonukban.

„Remélem, hogy most egy kicsit megpihenhetünk  és    családként élvezhetjük a házat, ahelyett, hogy új projektekbe és tennivalókba kezdenénk. Fantasztikus dolog    házakat építeni, de hihetetlenül kimerítő is. Különösen, ha a maximumra  törekszel , mint én. ”- fejezi be Henrik.

Idén tavasszal még lesz némi terepmunka a ház körül, de Henrik és Lina már létrehozták csendes oázisukat a fa borítású    külső falak között. A szobák modern stílusban vannak berendezve, és a nyitott alaprajz Clarának rengeteg helyet biztosít a játékra. Álomházuk otthonná vált.

A ház, melyből otthon lesz

2019 novemberében, egy évvel az alapozás megkezdése után, a Villa Clara kész volt fogadni lakóit. A hosszú napokon át tartó  intenzív    és kemény munka véget ért. Henrik Schulz visszatekint az elmúlt évre, és örömmel nyugtázza, hogy szinte minden a tervek szerint működött. Az emberi tényező olyasmi, amelyet mindig figyelembe kell venni egy nagy projekt során, de jó előkészítéssel, átgondolt tervezéssel és némi plusz idővel Henrik álmai otthona a tervek szerint elkészült. Nemrég költözött be a család, és mindhárman    jól érzik magukat az új otthonukban.

„Remélem, hogy most egy kicsit megpihenhetünk  és    családként élvezhetjük a házat, ahelyett, hogy új projektekbe és tennivalókba kezdenénk. Fantasztikus dolog    házakat építeni, de hihetetlenül kimerítő is. Különösen, ha a maximumra  törekszel , mint én. ”- fejezi be Henrik.

Idén tavasszal még lesz némi terepmunka a ház körül, de Henrik és Lina már létrehozták csendes oázisukat a fa borítású    külső falak között. A szobák modern stílusban vannak berendezve, és a nyitott alaprajz Clarának rengeteg helyet biztosít a játékra. Álomházuk otthonná vált.

A történetben szereplő ruhák

A találatok szűkítése
21 termék, az 21-ból
21 termék, az 21-ból - Az összes termék mutatása
Rendezés
Szűkítés és rendezés
Szűrők törlése Bezár
Rendezés
Ár
Termékcsoport
(1)
(4)
(1)
(1)
(2)
(1)
(1)
(4)
(3)
(2)
(1)
Concept
(4)
(4)
(8)
(2)
(3)
Színcsoportok
(1)
(7)
(1)
(1)
(9)
(1)
(1)
Márkák
(21)
Társmárkák
(6)
(1)
(1)
Osztályozás
(1)
(5)
Egyéb minősítések
(13)
Neme
(15)
(1)
(5)
Szezon
(15)
(4)
(3)
Csak a készleten lévők
(18)
Termékek összehasonlítása
Még egy terméket hozzáadhatsz az összehasonlításhoz
Még további két terméket hozzáadhatsz az összehasonlításhoz
Még egy termék összehasonlítása
További két termék összehasonlítása
Mindegyik elvetése
1
1
 
Tetejére