Våra bästa utflyktstips

VÅRA BÄSTA UTFLYKTSTIPS

Outdoor står för frihet, frisk luft i lungorna, närhet till skog, berg och hav och en möjlighet att existera i samklang med naturen en stund. Men för att en utflykt ska bli så bra som möjligt finns det några saker att tänka på.

Sänk ribban.
Att vara ute i naturen behöver inte betyda att ge sig i väg på ett stort och avancerat äventyr. Det kan lika gärna handla om att ta sig till en skogsdunge eller grillplats i närområdet och laga ute-lunch.

Rensa kalendern.
​​​​​​​
Se till att rensa kalendern hela dagen eller helgen så att ni inte behöver känna stress över att passa några tider. Ofta tar det några timmar att komma ner i varv och att ha gott om tid är en förutsättning för att kunna njuta av upplevelsen och vara här och nu.

Koppla ner för att koppla av.
Stäng av alla appnotiser på telefonerna innan turen, så riskerar ni inte att distraheras av jobb eller sociala medier när ni är ute i naturen. Vänta även med att lägga upp bilder på sociala medier tills ni är hemma igen, så är det lättare att fokusera på varandra IRL.

Starta tidigt.
Genom att starta tidigt på dagen ökar ni inte bara chansen att få uppleva naturen själva, utan att ha andra naturälskare hack i häl, ni ökar även möjligheten till att norpa de bästa campingplatserna.

Klä dig rätt.
För att öka chanserna till en utflykt där alla är nöjda är det viktigt att klä sig rätt. Ta en titt på väderprognosen och se till att ta med kläder för både väder och vind. I vår guide får du fler tips.

Ta med mat.
Oavsett utflyktens längd så se till att ta med något gott att äta och dricka. Även den kortaste turen blir trevligare med en paus för kaffe, snacks eller ett mål varm mat och om det är barn med på utflykten är extra energi ett måste. Få mer äta ute-tips för både kortare och längre turer här.  

Njut av naturen.
Njut av vad naturen har att erbjuda i form av en utsiktsplats, djurspaning eller svampplockning. Se också till att respektera naturen genom att inte lämna efter dig skräp och avfall.
​​​​​​​

​​​​​​​Till sist, kom ihåg att precis som träning så är den bästa utflykten den som faktiskt blir av!

MER INNEHÅLL FÖR DIG:

Stories

Inspireras av naturälskare som berättar vad outdoor betyder för dem.   
​​​​​​​

Se mer >

Upptäck Fristads Outdoor

Slitstarka friluftskläder för stora äventyr med liten påverkan på miljön.  
​​​​​​​

Se mer >

Underställsguide

Hitta rätt underställ för din utflykt både i ull och
​​​​​​​funktionsmaterial.  
​​​​​​​

Se mer >